Pressemelding – Trygt Sápmi

SUPU i spissen for et trygt Sápmi

I halvannet år har Sametingets ungdomspolitiske utvalg jobbet med å realisere prosjektet ”Trygt Sápmi”. Nå kan de endelig invitere samisk ungdom til kurshelg for å bekjempe seksuelle overgrep og grenseoverskridende adferd i Sápmi.

– Vi ønsker at samisk ungdom skal ha en trygg oppvekst, og at de skal få kjenne seg trygge overalt i samfunnet. Derfor har vi i over et år jobbet beinhardt med prosjektet Trygt Sápmi, som skal bevisstgjøre ungdom på utfordringene rundt temaet, og ikke minst ta for seg hvordan vi konkret kan håndtere dem, forteller leder i Sametingets ungdomspolitiske utvalg Ánná Káisá Partapuoli.

Barne-, ungdoms og familiedirektoratet (Bufdir), Landsforeningen for ungdomsorganisasjoner (LNU) og SANKS (Samisk nasjonal kompetansetjeneste – psykisk helsevern og rus) er medarrangører sammen med SUPU. Bufdir støtter prosjektet finansielt, og er også sammen med LNU og SANKS sterke ressurspersoner rundt temaet. Partapuoli er lettet for å ha dyktige folk med på laget.

– Jeg er veldig takknemlig for at vi har fått med oss dyktige fagfolk som har tro på prosjektet. Sammen med dem tror jeg vi kan få til en veldig bra kurshelg, og vi i SUPU håper at dette prosjektet kan bli et startskudd for et større kollektivt engasjement for å få bukt med overgrep i Sápmi. Overgrep kan ikke dysses ned og ties ihjel. Slike saker må tas på alvor, og det krever en innsats fra alle deler av samfunnet, avslutter Partapuoli.

Om SáNuL/SUPU

Sámedikki nuoraidpolitihkálaš lávdegoddi / Sametingets ungdomspolitiske utvalg
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized og merket med . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s